- stora drömmar för små pengar, en blogg om hantverk!

Hur mår din krypgrund?


skrivet den 10 nov av Katarina, klockan:08:42
Erkänn att det inte är så ofta du har ställt dig själv eller din krypgrund den frågan. Men det är en bra fråga att ställa. Kanske inte högt till sin krypgrund, utan tyst i inne sitt huvud. När frågan väl är ställd kan man börja undersöka vad svaret är.

En krypgrund är, för de som känner att de inte har koll, en grund vid husbygge där bjälkarna hålls isolerade från marken med hjälp av en luftficka. Den här luftfickan kan både vara oventilerad och ventilerad. Det som får en krypgrund att må mindre bra är givetvis fukt. Fukt är nästan alltid den stora boven när det gäller hus. Enligt Anticimex drabbas varannan krypgrund av någon slags fuktskada eller mögelangrepp. Synnerligen otrevlig läsning för alla de med just en sådan här krypgrundskonstruktion liggande under deras fötter. Och dyrt kan det bli, upp mot en kvarts miljon om det vill sig riktigt illa - och fuktskador gillar INTE försäkringsbolagen. Så att se till att sin krypgrund mår som en kung eller drottning bör ha väldigt hög prioritet hos alla husägare.

Det finns vissa tecken på att ens krypgrund kan vara i farozonen. Dålig lukt är oftast ett sent tecken. Försök kika om husgrunden, väggar eller marken känns fuktig. Kondens på väggar kan också vara ett tecken på problem.

Har man upptäckt problem i tid kan man förhoppningsvis få bukt med dessa med hjälp av en avfuktare. Hur som helst bör man ta kontakt med en fackman för att få en besiktning av husets grund.

Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kommentarer är stängt