- stora drömmar för små pengar, en blogg om hantverk!

Golvslipning är min superkraft


skrivet den 11 nov av Katarina, klockan:15:23
Golvslipning och tapetsering har länge varit mina superkrafter. De är kanske inte lika häftiga som att kunna skjuta blixtar med ögonen, men vill man ha ett snyggt hem är de desto mer användbara. Tapetseringen har jag lärt mig sedan barnsben då huset vi bodde i som barn hade en övervåning som var ett oskrivet blad. Man fick ganska snabbt titta på och hjälpa till när pappa tapetserade.

Och golvslipning. Det är ju busenkelt. Det är bara att tuta och köra och låta maskinen göra jobbet. Det enda man bör tänka på egentligen är ju att hålla maskinen i rörelse när man sänker slipen för att inte slipa till sig en ful grop i golvet och att slipa längs med träets fibrer. Det är egentligen få saker i hemmet som kan vara så enkelt, men ändå ge ett sådant brutalbra resultat! Nackdelen är ju dock allt jäkla slipdamm som hamnar över allt, trots ihärdigt inplastande av hela huset. Men sådant får man väl räkna med.

Nu, när jag har golvslipning som superkraft tror ni kanske att slipa golv är allt jag gör, men det vore ju lite fånigt. Men fem gånger har det faktiskt hunnit bli under åren (inte på samma golv, givetvis) och resultaten har alltid blivit fullständigt lysande! Och då är jag blygsam. Mina tapetseringar har också blivit lysande, men det finns vissa tapeter jag inte riktigt kan stå för så här femton år senare. ;)

Slipa på, mina vänner!

Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kommentarer är stängt